Papriková polévka s bulgurem

Papriky jsou zvláštní zelenina - jedni je milují, druzí nenávidí. Osobně vím, že je dost lidí, kteří papriky nemůžou ani cítit, natož tepelně upravené. Naštěstí já jsem z těch zeleninových typů, takže papriky miluji a nedám na ně dopustit. Tuto polévku považuji za lehkou variantu rychlého oběda. Jde navíc vzít i jako svačina do práce :)
 

Suroviny

červené papriky

česnek

rajčata

tymiánsůl, pepř

kokosový olej nebo lžička ghí

bulgur

zakysaná smetana

 

Postup

Na kokosovém oleji společně osmahnete nakrájený česnek i papriky. Smažíme do měkka, poté podlijeme trochou vody a přidáme pokrájená rajčata. Osolíme, opepříme. Necháme chvíli vařit, mezitím připravíme bulgur. Ten pouze povaříme, stejně jako rýži. Paprikovou polévku dochutíme a přidáme tymián. Já osobně si ji na konci malinko rozmixuji ponorným mixérem, nemusí to ale být, pokud máte rádi větší kousky. Na závěr přidáme trochu bulguru a lžíci zakysané smetany. Dobrou chuť!

 

 

 

Jarní zeleninová polévka s nočky

Polévka plná zeleniny, téměř bez tuku, zasytí. Ideální je ji dělat z čerstvé sezónní zeleniny. 

 

Suroviny:

zelenina libovolná (květák, pórek,brokolice, mrkev, hrášek,...) - směs

máslo

sůl

vejce

krupička

svazek bylinek (může být bazalka, petržel,...)

 

Postup:

Ve velkém hrnsti rozpustíte máslo, přihodíte směs pokrájené zeleniny a restujete. Zalijete vodou (vývarem) a přivedete k varu. Povaříte do měkka. V misce stranou si rozděláte 1 lžíci másla s 1 vajíčkem a 8 lžícemi krupičky. Osolíte a vytvoříte směs. Do osolené vařící se vody tvoříte lžičkami nočky, uvaříte a přidáte k polévce. (Možné je nočky uvařit přímo v polévce, pak je do ní ale tvořte ještě než máte zeleninu uplně měkkou). Dobrou chuť :)

 

  

Rychlý kontakt

  

734 363 616

 

praha.dejvice@svet-zdravi.cz

 

V.P.Čkalova 26, Praha 6

    
 
 Zdravé hubnutí
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

K. Báčová, Dis.
V.P.Čkalova 26
Praha 6 (Dejvice)
734 363 616